ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

До кога ще ни плашат с полиомиелит, за да си пробутват ваксините?

Европейските страни са изкоренили полиомиелита, без да ваксинират всички хора. Във Финландия, например, само една част от населението е било ваксинирано, но заболяването е изчезнало.

Дори Световната здравна организация признава, че в страните от третия свят намаляването или увеличаването на заболелите и смъртността нямат пряка връзка с провежданите имунизации, а с подобряване или влошаване хигиената и храненето!

Повсеместно налагано е мнението, че ваксинирането на малките деца срещу инфекциозни заболявания е нещо добро и полезно за самите тях, а и за цялото общество. Но така ли е в действителност? И ефикасни и безвредни ли са ваксинациите?

Да вземем пример с полиомиелитната ваксина, защото с нея най-много се злоупотребява и е една от най-опасните за човешкия организъм. При тази ваксинация трябва да зададем въпроса за индивидуалната възприемчивост, т.е. дали конкретното дете, което ще се подложи на ваксинация срещу полиомиелит е много вероятно да се разболее, ако има контакт с неговия причинител; всяко дете на Земята ли е възприемчиво спрямо полиомиелит?; дали реваксинациите с полиомиелитна ваксина се необходими за всички деца по света, независимо от кръвния тип, наследствен имунитет или невъзприемчивостта си? Следва да се зададе въпросът за идиосинкразията – това е свръхчувствителност, което означава необичаен (свръх силен, неочакван) индивидуален отговор към определени лекарства, протеини и т.н. както при инжектирането им, така и при поглъщането, вдишването или контакта с тях. Колко опасна може да бъде имунната реакция спрямо полиомиелитната ваксина при деца с идиосинкразия (свръхчувствителни)? Но такава информация не се публикува или разгласява, защото рязко ще спаднат продажбите на гореспоменатата ваксина! Как наличието или отсъствието на възприемчивост и идиосинкразия, а също и на естествен имунен отговор има един и същ ефект при всяко дете в този свят, при все че те имат различна заобикаляща среда и начин на живот? Кой е потвърдил, като абсолютен авторитет, че не са необходими никакви тестове преди приложението на оралната полиомиелитна ваксина? Кой е казал, че никакви нежелани, странични или постваксинални реакции не следват след приложението на ваксината и имунният отговор при всички деца по света е еднакъв?

А трябва сериозно да се замислим, защото полиомиелитната ваксина представлява жив вирус на едно много опасно заболяване, който се въвежда в организма, с цел създаване на изкуствено подобно заболяване, посредством естествения имунен отговор, създаващ антитела, които да се противопоставят на реалния контакт с тази вирусна инфекция. Инокулирането означава да въведеш имунологично активен материал (антитяло или антиген), най-често с цел лечение или предпазване от заболяване.

В последно време все по-често се пише за купуване на жива орална полиомиелитна ваксина (ОПВ) за България. Притеснени сме от това, тъй като тази ваксина не се употребява след 2006 г. с промяна на Наредба № 15 (12.05.2005 г. на МЗ за имунизациите в Р. България (ДВ бр.45/2005 г.)) ,поради това че предизвиква повече случаи на нежелани постваксинални реакции, включително и заразяване с ваксинален полиомиелит. 

Имунната система е създадена в съгласие със законите на жизнения организъм. Тя притежава интелигентен начин на функциониране и не може да бъде преодоляна лесно от нежелани атмосферни/природни фактори или инфекциозни микроорганизми, освен ако не е безпричинно увредена от лекарства (антибиотици; отровни храни; имуноактивни медикаменти – гама-глобулин, интерферон и други) или от нехигиеничен и безотговорен начин на живот.

Продължение…

 

 

Как да повишите настроението си?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *