ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Откажете цигарите още днес!

Отдавна се каните да приключите с ци­гарите, но все нещо не достига, за да се доберете до целта?

Природата може да ви помогне това да ста­не по-бързо и по-лесно по естествен начин.

Нови навици

Много жени се страхуват, че с отказа от цигарите ще дойдат излишните килограми. Това може да се преодолее с две основни мерки – от една страна, включване на повече пло­дове и зеленчуци в менюто на мястото на мазните и сладките храни и от друга, повишена физическа ак­тивност. Достатъчно е да хапнете морков, ябълка или чери домат, за да премине желанието за пушене, а бързото ходене пеша може да ви спести посещение­то на фитнес залите, ако нямате време и мотивация за това.

Тай-чи и йога са много ефикасни техники, чрез които можете да преодо­леете нервното напреже­ние, съпътстващо понякога процеса на отказване на цигарите.

Акупунктура против стрес

Тя е много ефикасна за постигане на релаксиращ ефект и състояние на спокойствие. Добре е да се направят поне 3-4 проце­дури. Отлично се съчетава с приема на хомеопатични средства.

Хипноза за по-лесно отказване

Специализираният терапевт може да поведе съзнанието ви към едно позитивно бъ­деще без цигари. Хипнозата благоприятства психическо­то „отваряне“ на пациента, така че отказването от ци­гарите от проект по-лесно да се превърне в реалност.

Софрология за мотивация

Този метод позволява на всеки да подсили съзнанието за собствена­та си личност, да се освободи от стреса и да обмисли спокойно бъде­щето. Изграждането на позитивно мислене става възможно чрез тех­ники на релаксация и активиране на тялото и духа. Потърсете инфор­мация в книгите по софрология!

Билки за спокойствие

Валерианата предизвиква отвращение от тютю­на и в същото време е природен айксиолитик. В съчетание с пасифлората намалява никотиновия глад. Двете билки се приемат под формата на таблетки в продълже­ние на 4 до 8 седмици от момента на отказа от цигарите. Противопоказ­но е те да се комбинират с психотропни лекарства.

В случай на смущения в съня пасифлората може да се съчетае с есшолция (златист мак). Приема се само вечер.

 

Хомеопатия за детоксикация

За отказване от цигарите помага Tabacum 5СН – по 5 гранули дневно.

Срещу токсините от цигарите е добра комби­нацията от Caladium 5СН и Nux vomica 5 СН – no 5 гранули 3 пъти на ден.

При постоянен апетит след отказа от цигарите приемайте Ignatia 5 СН – по 5 гранули 3 пъти дневно или Gelsenium 5 СН, по 5 гранули 3 пъти на ден.

 

Ароматни масла с многостранно действие

Против желанието за пушене ефикасно действа ароматното масло от ла­вандула или лютива мента. Капнете 1-2 капки на носна кърпичка и вдишвайте.

Маслото от сладък портокал подсилва обонянието, което често е нарушено след продължително пушене.

При проблеми със съня добавяйте масло от иланг иланг във водата във ва­ната.

Не забравяйте, че ароматните масла не се препоръчват на бременни.

 

 

Едно от най-изпитаните средства за отказване на цигарите е китайската билка

КУДЗУ КОРЕН

.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *