Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Образуването на тромби е програмирано в гените!

Немският кардиологичен център в Мюнхен обяви откриването на ген, залагащ повишен риск от сърдечен пристъп с 15%.

044-36.jpg FIBRIN STRANDS/RED BLOOD CELL, x5,200Такъв ген притежават половината хора, пишат от meddaily.ru. При изследванията в Мюнхен били ангажирани за експерименти 3 000 човека, и 64% от тях били носители на въпросния ген.

Генетичната особеност програмира ситуации, при които тромбоцитите стават твърде лепкави. Това увеличава вероятността от образуване на тромби.

Още през 2004 година японски учени откриха мутации в ключов ген, които се проявяват по-често у жертвите на сърдечни пристъпи. Тези мутации са свързани с химически промени, допускащи възпаления на артериите и влошено функциониране на сърдечно-съдовата система в цялост.

Когато подобна болестна ситуация се влоши и се получи блокада, притокът на кръв се прекратява и се получава сърдечен пристъп. Това било проследено у 2600 пациенти, преживели сърдечен пристъп. Техните показатели били сравнени с тези на хората от контролна група в състав от 2500 човека. Анализите доказали наличието на мутирали гени у “сърдечниците”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *