Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Гуава лекува 10 болести!

Пресните листа на гуава се считат като естествено лекарство за облекчаване на болката, тъй като са пълни с антиоксиданти, антибактериални и противовъзпалителни средства.

Плодът гуава е много ароматен и сладък. Богат е на фибри, витамини А и С, фолиева киселина, калий, мед и манган. Освен това, в тях се съдържат полифеноли, каротеноиди, флавоноиди и танини, които са изключително ефективни при различни заболявания.

Листата от гуава могат да бъдат намерени във вид на добавки под формата капсули или на чай. Техните лечебни свойства са предпочитани за лечение пред всякакви лекарства, тъй като нямат странични ефекти.

Как се приготвя: Налейте 250 гр вода в тенджера и поставете на котлон да заври. Добавете листата от гуава 30 гр и оставете да ври леко на слаб котлон за 10 минути. Оставете сместа да се охлади, след което прецедете. Тази смес използвайте според нуждите си.

  1. Възпалено гърло, афти в устата и възпалени венци могат да се лекуват с гаргара от запарка с листа на гуава. Ако дъвчете листата, ще облекчите болка от зъб.
  2. Чаят и плодът гуава са полезни при бронхит, тъй като разтварят слузта от белите дробове и успокояват кашлицата.
  3. Съединенията, които се съдържат в гуавата са ефективни при блокиране на всички алергични реакции.
  4. Могат да бъдат полезни в случай на болести на простатата – рак или увеличение с голямото си съдържание на ликопен.
  5. Спомага увеличаването на сперматозоидите, с което е ефективна за подобряване на оплождащите функции на мъжете.
  6. Със своите антибактериални свойства, листата от гуава са отлични при предотвратяване на инфекции от рани, както и при инфекции на ушите.
  7. За лечение на диария се вари 30 гр листа от гуава с 50 гр. ориз в 2 чаши вода. Това ястие се яде два пъти дневно.
  8. Листата и плодовете гуава помагат да се спре разпространението на токсични ензими от бактерии в лигавицата на червата, с което са изключително полезни в случай на хранително отравяне, както и за успокояване на повръщане и гадене.
  9. Чаят от листа на гуава предотвратява усвояването на захароза и малтоза от тялото, като по този начин намалява нивата на кръвната захар.
  10.  Изследванията са показали, че пиенето на чай от листа на гуава в продължение на 3 месеца намалява лошия холестерол и триглицеридите без никакво неблагоприятно въздействие върху добрия холестерол. Освен това са чудесен тоник за черния дроб.

 

Цитрусите – време е да ги опознаем

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *