Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо толкова много деца са алергични?

Понякога изглежда, като че ли всяко дете е алергично към нещо. Това наистина е така и какво може да се направи по въпроса?

Научете повече за алергията на детето си. Консултирайте се с алерголог, който да помогне с лечение или диета. Всяко дете може да има някаква алергия, но децата от семейства с анамнеза за алергия е по-вероятно да наследят такава склонност, въпреки че това не означава непременно да развият алергично заболяване.

В България не се огласяват изследвания, които са известни в цивилизованите държави, че процентът на алергиите при ваксинираните деца е много по-висок, отколкото при неваксинираните.

Милиони деца по света се ваксинират рутинно всяка година и един сериозен процент от тях проявяват алергични реакции. Също така, много деца страдат от хранителни алергии, като тази към яйца е една от най-често срещаните. В тези случаи е много вероятно дете с хранителни алергии да направи тежка алергична реакция в резултат от ваксина. Следните ваксини, които са задължителни в България съдържат яйчени протеини – хемофилус инфлуенце тип В (която е част от петвалентната ваксина и се слага на двумесечни бебета), морбили, паротит и рубеола (МПР – MMR). Има и други ваксини, съдържащи хранителни протеини, но те не са от задължителните. Например, ваксините срещу грип съдържат яйчен протеин в различна степен. Като цяло, противогрипните ваксини не трябва да се дават на хора с алергия към яйца.

Ваксината МПР – MMR се произвежда от пилешки фибробласти и човек с алергия към яйца ще реагира неизвестно колко сериозно. Личният педиатър отговаря за това, да не поставя ваксина на такова дете.

Желатинът се добавя към много ваксини като топлинен стабилизатор. Задължителните ваксини, които съдържат желатин, са: МПР и тази срещу дифтерия, тетанус и коклюш – която пак е част от петвалентната. Не задължителни ваксини, съдържащи желатин, са варицела, грип, жълта треска, бяс и японски енцефалит. Алергичните реакции към ваксината МПР са много по-вероятно да се дължат на желатина в нея. По същество, на всяко лице, което е имало алергична реакция след консумация на хранителни продукти, желатин (желе) не трябва да му се прилага нито една от горепосочените ваксини.

Някои ваксини са синтезирани от Saccharomyces Cerevisiae, което е мая, използвана за производство на хляб. Задължителните детски ваксини, съдържащи хлебна мая, са: хепатит В, както и всяка комбинирана ваксина, която съдържа хепатит В. Тази ваксина не трябва да се прилага на лице, което е имало алергична реакция след консумация на продукти, съдържащи хлебна мая.

Съвсем очевидно се натрапва фактът, че при съвсем малките бебета не се вземат превантивни мерки срещу това да не получи алергия вследствие от многобройните ваксинации (така наречени имунизации). Крайно време е нашите здравни власти да се поучат от опита на по-напредналите страни и да не прилагат задължително ваксини на всяко дете без дори да са наясно има ли някакво наследствено предразположение, което би се усложнило от ваксиниране.

 

 

В очакване на новороденото

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *