ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Спасиха пациент със забравен компрес в корема!

Лекари от Сандански са направили истинско чудо: чрез уникална операция са спасили пациент със забравен преди време марлен компрес в корема. За голямото човешко изпитание разказва пред “Доктор” д-р Георги Алексиев от болница “Свети Врач”.

hirirgiaПациентът постъпил със съмнения за карцином. Екипът на д-р Алексиев стигнал до туморната маса, която запушвала чревния тракт на пациента и била на път да го довърши. Операторите махнали тумора и трябвало да вземат проба за изследване – рутинна процедура. Но при разрязването от него изпаднал голям марлен компрес с размерите на хавлиена кърпа!
Лекарите нямали време за чудене – направили каквото трябва и се оказало, че обреченият човек ще живее още! Разбира се – животът му висял на косъм и ако не била тази намеса, щял да приключи в адски мъки.
После се разбрало, че преди време клетникът бил опериран от спукана язва. При подобни операции има интензивно кървене и за да е чисто за работа полето, в корема се слагат марлени компреси. Един останал неприбран и оперираният корем бил зашит с чуждото тяло.

Оттук нататък събитията могат да бъдат най-различни. В нашия случай трактът на мъжа започнал да придвижва компреса и той пътувал в корема, докато спре пред срастване от друга, още по-ранна операция от апендикс. Там започнал да обраства с различни секрети и се превърнал в тумороподобна буца.

Понякога ситуацията в операционната е толкова напрегната и сложна, че подобни случки са обясними, коментира хирургът. Но не пести признанието си, че толкова странен случай не е имал в практиката си. Излиза че медиците, които са спасили живота на пациента чрез успешната операция, са заложили ново смъртоносно изпитание със забравения компрес.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *