Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дете с церебрална пареза стана модел

Чаровно седемгодишно момиченце е новата звезда в рекламната кампания на модната линия Boden. Любопитното в това събитие е фактът, че детето има тежко заболяване и не може нито да ходи, нито да говори.

cerebralnyy-paralich2Холи Гриншоу от Великобритания страда от церебрална пареза. Болестта е изпитание за самото съществуване на момиченцето, описват от mefikforum.ru. Дори за да седне Холи полага неистови усилия, но учудващо за възрастта си не хленчи и е настроена оптимистично. Именно това нейно светоусещане, както и привлекателността й са били решаващи при избора на Холи за рекламно лице на новата колекция от детски дрехи в Boden.

Церебралната пареза на Холи е резултат от дългия кислороден глад при трудното раждане. За жалост съвременната медицина не може да се справи с болестта й, въпреки че тя периодично преминава през различни физиотерапевтични процедури. Обичайното й средство за придвижване е инвалидната количка. Специална компютърна програма помага на Холи да общува с близките си. Тя е подобна на онази, чрез която знаменитият професор Стивън Хокинг контактува със света.

Холи получила специална покана да участва в кастинга на деца-модели и била одобрена. За фотосесиите трябвало да отпътува за Лондон – така и станало, като Холи била придружавана от майка си. Тя е убедена, че историята на Холи може да бъде пример и за други деца със същото заболяване – да бъдат насърчени семействата им да ги извеждат от дома, за да имат контакти и да живеят по-пълноценно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *