ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кръвният метод най-добре разкрива характера

Освен в личния си живот, японците са принудени да си правят анализи на кръвта дори при намиране на работа

 

характер

Но според служителите в отделите „Човешки ресурси“ усилието си струва. „Кървавият“ метод носи мъдрото название „кецуекигата“ и се практикува още от 30-те години на миналия век. Може би именно в това се крие тайната на японското икономическо чудо?

Шегата си е шега, но навсякъде в Япония са разположени апарати за експресни анализи: на гарите, в универсалните магазини, в ресторантите. Смята се, че комбинирайки хора с определени кръвни групи, може да се събере идеалният колектив: трудоспособен , задруже н, стресоустойчив.

Между другото, един от японските премиери – Таро Асо – лекомислено обнародвал своята кръвна група (А). И на поредните избори претърпял пълен провал. Много вероятно е на избирателите да не са се харесали характерните черти, присъщи на хората, носители на кръвна група А – инат и раздразнителност, тъй като в Страната на изгряващото слънце повечето хора са с кръвна група. В Япония тя е смятана за най-добрата.

Ако събеседникът изобщо не знае кръвната си група, японците предпочитат да стоят по-далече от него. Преуспяващ български бизнесмен посрещнал и настанил в хотел свой японски колега. Преговорите били насрочени за следващия ден, а първата вечер била посветена на неформални беседи, за да се опознаят по-добре. В ресторанта по време на вечерята в началото всичко вървяло добре, партньорите се харесали и залагали основите на бъдещо приятелство.

Неочаквано японецът попитал: „Коя кръвна група сте?“. Въпросът предизвикал естествено объркване у българина и той откровено казал, че не знае, пък не му е необходимо,“ тъй като не е състезател от „Формула-1″. Домакинът не могъл да разбере защо след това заявление японецът охладнял, а понататъшната беседа вече не била така откровена и доброжелателна. Да кажете на японец, че не знаете кръвната си група, е все едно да криете нещо нелицеприятно, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *