Очите първи алармират за сериозни болести

Очите са огледало не само да душевното състояние на човек, но и на цялостния му здравословен статус

 

очи

Измененията понякога са симптом за заболявания.

Изпъкнали очи. Това е характерен сигнал за Базедова болест – автоимунно заболяване, при което щитовидната жлеза произвежда антитела. То води до подуване на очния мускул, както и на мастната тъкан. Непременно се консултирайте с лекар.

Жълто оцветяване. Ако склерата (бялото на окото) придобие жълтеникав цвят, значи се е повишило нивото на жлъчния пигмент в кръвта. Този симптом може да издава чернодробно заболяване, като например хепатит. Необходимо е да се направят изследвания, за да се изясни причината.

Зачервени очи. Различни причини могат да доведат до това състояние. Често пъти то се дължи на сухота в окото – заради ветровито време или поради дълго взиране в екрана (на компютър, телевизор) и рядко примигване.

Тъмни кръгове. Кожата около очите е особено тънка и понякога под нея. прозират кръвоносните съдове. Най-честата причина за тъмните кръгове е недоспиване и недостиг на течности в организма. Ако са се появили временно, много е възможно да става дума за алергична реакция спрямо козметичен продукт. За всеки случай сменете сенките и молива за очи. Пазете от слънцето деликатната зона около очите – често тъмните кръгове са следствие от образуването на пигментни петна, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *