ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Облекчете язвата на стомаха с естествени средства!

Можете да използвате естествени средства за облекчаване на болката при язва на стомаха. Язвите са рани, които се формират в лигавицата на стомаха, хранопровода или горната част на тънките черва. 

Една язва причинява хронична болка в стомаха, която се увеличава, когато киселината от стомаха влиза в контакт с раната. Тази болка обикновено е най-тежка, когато стомахът на човека е празен. Болката се усеща от пъпа до гръдната кост. За да предприемете каквото и да е лечение, трябва да ви е поставена сигурна диагноза. Ако сте сигурни, че страдате от язва, ето нашите съвети:

Яжте често и по малко през деня. Приемането на храната по този начин ще помогне за предотвратяване на допълнителни неудобства, причинени от празния стомах. Не яжте бързо. Отделете време внимателно да дъвчете храната и не яжте точно преди лягане. Когато си легнете с пълен стомах, отделянето на стомашна киселина може да ви причини болка, докато спите. Стомахът трябва да има време да смеле храната.

Ограничете консумацията на алкохол. Консумацията на твърде много алкохол може да доведе до хронична болка в стомаха. Това е така, защото алкохолът може да намали лигавицата по червата и по стомаха, което води до кървене и възпаление.

Пийте сок от сурово зеле. Той е добър за храносмилателния тракт и помага за предотвратяване на язви, както и за отлив на киселините в стомаха. Неговата ефективност е доказана при проучване на Станфордския университет. Пациентите, участвали в проучването, които са получили суров сок от зеле са били изцелени от своите язви само след една седмица.

Подслаждайте си напитките с мед. Той спира растежа на бактерията хеликобактер пилори (Helicobacter pylori), която причинява язви.

Пийте чай от червена детелина с храната. Той има неутрализиращ ефект върху стомашната киселина и успокояващ ефект общо за стомаха. Можете да предотвратите болките, като пиете една чаша от този чай преди да си легнете за през нощта.

 

 

Глътка здраве

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *