ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Прочистване на организма от токсини помага при атопичен дерматит!

Атопичният дерматит носи името си от „атопия“, наследствено състояние, при което човек е предразположен към развитие на различни алергични заболявания, включително астма, сенна хрема и хранителни алергии. 

Ако вие или член на семейството има алергично разстройство, то вие сте изложени на повишен риск от развитие на атопичен дерматит. Въпреки че атопичният дерматит се свързва с алергични заболявания, той сам по себе си не е алергична реакция към конкретно вещество, както е контактният дерматит. По-скоро атопичният дерматит е хронично и силно сърбящо възпаление на външния слой на кожата.

Причини 

Причината за АД не е известна, но се оказва, че е свързана с прекалено чувствителна или неправилно функционираща имунна система и може да се утежнява от различни фактори, като например генетиката, хранителни алергени, дразнители от ваксинации, температурни промени, кожни инфекции, дразнене от дрехи или химикали и емоционален стрес.

Лечение

Най-доброто лечение за тази, както и за всяка болест, е да се отстрани причината за проблема, а не просто да използвате лечебни средства за потискане на симптомите.

От гледна точка на традиционните билкари това често е възпалително състояние и показва твърде много задръствания в тялото. Като цяло стратегията на лечение е за детоксикация и източване на цялата система. За прочистване на организма чрез диета се използват следните храни: за черния дроб – цвекло, за кръвта – чесън, за пречистване на тежки метали – водорасли, ябълки, за намаляване на холестерола – грозде, авокадо, боровинки и всички антиоксиданти и храни, богати на витамин С. Основното при детоксикацията е да се пие много вода и билкови чайове. Билките за рани могат да се използват за кожата. Това са: невен, алое, живовляк, лайка, черен оман и куркума. Направете чай от такава билка или търсете гелове и кремове, които са направени от тези растителни екстракти.

Друг вариант е маслото от вечерна роза. То съдържа гама-линоленова киселина, която се смята, че притежава противовъзпалителни свойства и се използва при възпалителни заболявания.

Пробиотиците или „добрите“ бактерии, са живи микробни организми естествено намиращи се в стомашно-чревния тракт. Смята се, че потискат растежа на потенциално вредни бактерии, влияят на имунната функция и укрепват защитната бариера на храносмилателния тракт.

Пробиотиците също са изследвани за лечение на кърмачета и малки деца, които вече имат екзема. Някои изследвания са установили, че пробиотиците облекчават симптомите на екзема само при бебета и деца, които са чувствителни към хранителни алергени.

Консултирайте се с личния си лекар преди да използвате пробиотици. Децата с имунен дефицит не трябва да приемат пробиотици без да са под надзора на лекар.

Първата стъпка за справяне с атопичен дерматит е преодоляването на храносмилателните трудности и най-вече запека. Трябва да се установи от кои храни се засилва обривът и те да се изключат от храненето, ако става въпрос за малко дете. С течение на възрастта, храненето с тях става постепенно, като се започва от една трохичка. След интензивна терапия и постепенно приемане на тези храни вие ще започнете да ги консумирате без реакция. Избягвайте всички остри почистващи химически, перилни препарати, сапуни и шампоани, лекарства и ваксинации.

Хроничният атопичен дерматит може да отнеме години докато се излекувате, макар че симптомите от време на време изчезват. Тъй като и тялото ви се променя, лечебните терапии също трябва да се променят.

 

 

Алергиите при малчуганите: Атопичен дерматит

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 4 до “Прочистване на организма от токсини помага при атопичен дерматит!

  1. Петър Донев каза:

    Пробиотиците са много полезни. Тези, за които говорите се казват Пърлс и са едни от най-добрите. Имат тройна защита и достигат до тънките и дебелото черво. На мен ми регулираха стомаха, сега под часовник се облекчавам, преди заради запека задържах отровите и получавах обриви.

  2. Ренета каза:

    Моя близка приятелка се оказа, че има атопичен дерматит. При нея беше по-скоро пришки, мехури и белене на ръцете. Освен с био шампоани (казаха й, че цялото тяло трябва да се третира), лосиони и кремове, й предписаха и пробиотик, някакви перли бяха, и детоксикиращо средство с алое.

  3. Силвия каза:

    Нели, с това алое мажеш ли се, пиеш ли го..? интересуваме, защото и аз се боря с дерматита

  4. Нели каза:

    Съгласна съм със статията. Имам атопичен дерматит, който се проявява с обриви по дланите и сърбеш. Преди го третирах с различни медикаменти, но от няколко месеца взимам алое като очистително и симпромите са поносими.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *