Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Яжте шоколад за супер либидо

Напоследък не едно u две научни изследвания потвърждават колко е полезен шоколадът за нашето здраве.

Още от времето на ацтеките какаото е обявено за „свещено питие“, а когато испанските конкистадори го откриват за света, всички лудват по него.

А днес, независимо дали е фин млечен или черен, шокола­дът се оказва изключително полезен за здравето.

 

Toй е богат на магнезий и е мощен антистрес лек. Освен това съдържа кофеин и теобромин, които борят умората. Най-важното е, че шоколадът стимулира отделянето на ендорфини – хормоните на радостта. Нещо повече, в него се съдържа „фенилетиламин“, хормонът, който се отделя, ко­гато сме влюбени. Преди време на един конгрес на сексолозите италиански професор излезе с твърдението, че жените, които не се притесняват от близката си дружба с шоколада, имат по-пълноценни емоцио­нални отношения.

 

  • Влияе добре на сърдечносъдовата система

Сред многото полезни веще­ства, които влизат в състава на какаото, са и полифенолите, антиоксиданти, които помагат за възобновяването на клетките в организма. Според учените те са с 50% по-ефикасни, откол­кото съдържащият се във виното танин.

Тези ценни вещества неутра­лизират действието на свобод­ните радикали, предизвикани от замърсяването, умората, тютюневия дим или слънцето. Още по-важно е, че борят актив но лошия холестерол, който е в основата на атеросклерозата, и така намаляват риска от поява на тромбоза и водят до спад в артериалното налягане.

И с това добрите новини не свършват – оказва се, че маз­нините, които се съдържат в това лакомство, са далеч по-без­вредни, отколкото смятаме. В шоколада има мастни поликиселини, които намаляват нивото на лошия холестерол.

 

  • Чудесен за добрата фигура

Оказва се, че шоколадът е напъл­но невинен по обвинението, че води до рязко .покачване на кръв­ната захар. Той е с ниско съдър­жание на глицерин и може бързо да бъде усвоен, без да причинява резки скокове на инсулина.

Същото се отнася и за кариесите – шоколадът не е техен причинител, защото танинът, който се съдържа в какаото, намалява образуване­то на зъбна плака.

Единственият недостатък е, че прекалената консумация води до покачване на килогра­мите. Така че хапвайте, без да прекалявате!

 

 

Може ли наистина да бъдете пристрастени към шоколада?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *