Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се лекуваме в сезона на тиквите (2)

Семената от тиква са чудесно средство за прочистване от паразити.

tikva* Ето как трябва да се действа в подобни случаи: вземат се две супени лъжици сурови белени семки от тиква и се изяждат сутрин на гладно. С тях може да се изпият няколко глътки прясно мляко. След час се взема доза силно слабително – паразитите ще излязат сами. Ако ви е трудно да сдъвчете семките, моге предварително да ги смелите. За спасяване от паразити помага и тиквено масло – приема се от него 30 грама на гладно, сутрин преди закуска.

Още един вариант за прочистване от глисти. 300 грама сурови или изсушени семена от тиква се изчистват от люспата, но трябва да се запази зелената мека ципа под нея. Смачкват се и се разреждат с 50-60 милилитра вода при непрекъснато мачкане и разбъркване. За вкус се добавя мед, сладко или малко захар. Дава се по една чаена лъжичка на почивки, в рамките на един час трябва да се приеме цялата доза След три часа се пие очистително, а 30 минути по-късно се прави клизма. За децата дозата се намалява: 150 грама семки до 12 години, 100 грама – до 5-7, 75 грама до 3-4 години.

* Лечение на безсъние с тиква. Руски знахари препоръчват тиквата като сигурно средство срещу безсъние. Приема се два пъти на ден по 50 грама във вид на каша. Преди сън е добре да се пие 1/3 чаша отвара от тиква с мед.
Срещу безсъние помага и отвара от бадеми и тиквени семки. Вземат се 20 бадемови ядки, една чаена лъжичка изчистени семена от тиква и всичко се смила и залива с чаша гореща вода. Настойката се държи осем часа преди употреба. Преди сън се прецежда и изпива.

* Тиквата помага при махмурлук. Настъргват се 2-3 кисели краставички и се смесват с чаша тиквен сок. Подправя се със сол и пипер. Пие се студено, по възможност с бучки лед. В тиквата има много пектин, който има добри свойства да адсорбира. Този “коктейл” обира от организма токсини, бактерии и всякакви други вредни вещества. Успокоява раздразнената лигавица на стомашно-чревния тракт.

* Тиква при изгаряния. При изгаряния помагат компресите със сок от сурова тиква. В прясно изцеден сок се потапя марля или памучна кърпа, изцежда се и се поставя върху изгореното място.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *