Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Шоколадът пази бременните от опасни усложнения

Бременните жени трябва да включват редовно в менюто си шоколад. Американски учени откриха, че това предотвратява едно от най-опасните усложнения за бъдещите майки – прееклампсията.

beremennostСтава дума за т.н. токсикоза на бременността, характеризираща се с различни неприятни симптоми. Тя има много общо със сърдечно-съдовите заболявания, подчертават от medforum.ru. В тъмния шоколад има много теобромин, благодрение на което този продукт може да се използва за профилактика на прееклампсията при бременни.

Теоброминът оказва положителен стимулиращ ефект върху сърцето, отпуска мускулите и подпомага укрепването на артериите. Освен това теоброминът подобрява кръвообращението в зоната на плацентата и блокира окислителните напрежения. Всичко това прави шоколада един приятен и сигурен продукт, който трябва да се използва през цялата бременност.

В изследването, за което става дума, били обхванати 2291 жени-бъдещи майки. Проследено било какви количества шоколад приемат те през първия и третия триместър на бременността. Проверявало се и състоянието и нивата на теобромин в пъпната връв на бебето. Категорично било доказано, че жените и бебетата с най-високи нива теобромин в кръвта са най-малко застрашени от прееклампсия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *