Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Очистване на ставите по народни рецепти (2)

В народната медицина често се прилагат рецепти за очистване на ставите с ориз. Ето как:

stavite* Взема се една чаша ориз и се залива с вода. Оставя се да кисне три денонощия, след което се изцежда. Накиснатият ориз се залива с нови две чаши прясна вода и се вари, докато цялата вода се изпари.
Получената каша се разделя на четири равни порции. Те се изяждат една по една през равни интервали общо за 20 минути. Преди това се изпива половин чаша вода. През деня се пие само неподсладен чай от шипки, препоръчват от www.web-zdrav.ru . На следващия ден се изяждат половин килограм ябълки и половин килограм варено червено цвекло. След седмица процедурата може да се повтори.
Очистването с ориз дава освен това и отслабващ ефект. Важно е да се знае, че използването на полиран ориз има слаб ефект.Най-добре е да се работи с кафяв ориз, който най-често се използва в Средна Азия.
След такъв курс по очистване ставите стават по-подвижни и еластични и вече не скърцат. Оризовата рецепта може да се прилага и при миома, като към допълващия шипков чай се добавя настърган джинджифил.

* Очистване на ставите със земна ябълка (топинамбур, гулия) – вана
Вземат се 2 кг листа и стебла от топинамбур и се нарязват на парчета от 3-5 см. Слагат се да врат 25 минути в тенджера с 8 литра вода. Получената отвара се излива във ваната и се разрежда с гореща вода, така че крайната температура да е около 37-40 градуса. Съотношението между отварата и водата да е 1:7. Останете във ваната 15 минути.
Подобна отвара може да се направи от един килограм грудки от топинамбур; или от 200 грама сушени стъбла и листа; от 400 грама сушени грудки. След всяка от ваните трябва да се лежи два часа. Ваните се правят всеки ден в продължение на три седмици, след което се почива най-малко две седмици.

* Очистване на ставите с ябълков оцет
Две чаени лъжички ябълков оцет и две чаени лъжички мед се разбъркват в половин чаша вода. Прави се три пъти на ден 30 минути преди ядене.

* Очистване на ставите с корени от магданоз и мляко
За приготвянето на този цяр са необходими 2 кг корени от магданоз. Те се смилат с мелничка за месо и после се варят в 3.5 литра мляко, докато се получи гъста каша. Тази каша трябва да се изяде за три дни. Едновременно с това да се пият билки, които ускоряват отделянето на урина. Освен въпросната каша през тези три дни не трябва да се яде нищо друго. Солите ще се отделят с урината, а ставите ще болят повече от обикновено.
Тази рецепта не бива да се прилага от бременни жени, защото може да предизвика спонтанен аборт. Това е много силна, агресивна рецепта за премахване на соли от ставите. Не се препоръчва на хора, които имат проблеми с артериалното налягане или сърцето. Възможни са пристъпи на световъртеж и аритмия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *