ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се справим с ушна инфекция?

Възпаленията на средното ухо при малките деца са толкова чести, че се приемат като нормална част от израстването.

Ушните инфекции са проблем за бебетата и децата, но те могат да се появят и при възрастни. Най-често срещания вид на ушна инфекция е възпаление на средното ухо. Това е пространството зад тъпанчето, което съдържа малки кости, през които преминават вибрациите към вътрешното ухо. Когато площта се напълни с течност, бактериите влизат и причиняват инфекция. Това състояние се среща по-често при деца, тъй като тръбите, водещи към средното ухо, са по-малки и могат да се заразят лесно.

Всяко дете, което показва симптоми на раздразнителност, плач и има висока температура, трябва да се прегледа от лекар.

Ако детето не показва такива признаци, можете да приложите лечение у дома по следните начини:

За да облекчите болката, поставете капки за уши в ухото. Детето първо трябва да лежи 15 минути, така че капките да влязат навътре в ухото, а след това го сложете да легне на ухото си върху топъл компрес. Топлината ще освободи всички течности, които са се насъбрали в ухото.

Дайте му сироп с парацетамол или ибупрофен против болката. Никога не давайте аспирин – той може да доведе до увреждане на мозъка и чернодробни проблеми.

Наблюдавайте внимателно пациента. Проверявайте температурата често. Ако болката не намалява, има вероятност инфекцията да се влошава и трябва да се вземе антибиотик, предписан от лекар. Можете също да получите рецепта за по-силни капки за ухото, ако тези които ползвате не помагат за лечението. Вземайте предписаните медикаменти поне 7 дни, за да сте сигурни, че симптомите няма да се върнат отново и че инфекцията ще изчезне.

Трябва да се уверите, че проблемите с ушите не са свързани с често възпаление на сливиците.

Не злоупотребявайте с антибиотиците. Продължителната употреба на антибиотици може да направи така, че някои бактерии стават „имунизирани” срещу въздействието на лекарството. Продължителният прием на антибиотик също може да причини афти, поради настъпилата дисбактериоза. Тогава трябва да се приложи и лечение срещу тях. Използвайте антибиотици, само когато е необходимо и провеждайте стриктна профилактика за предотвратяване на бактериална инфекция.

 

 

Как да успокоиш плачливото мъниче

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *