Кафето предпазва от аритмия

Аритмията е нарушена честота на сърдечните съкращения; в тежки случаи тя може да доведе до спиране на сърцето. Американски учени твърдят, че навикът да се пие кафе може да предпазва от пристъпите на аритмия.

cofeeПоложителното въздействие на кафето се наблюдава при всички хора, независимо от пол, етнически произход и наличие на вредни навици, отбелязват от medikforum.ru.

Екип от Калифорния си поставил за цел да изследва каква полза може да има употребата на кафето за човешкото сърце.
В по-ранни изследвания е установявано, че макар след приема на чаша кафе артериалното налягане да се повишава, а сърцето да ускорява ритъма си, въпросното ускорение има твърде малка амплитуда, за да навреди на здравето. Това не е заплаха за организма.

Мащабният експеримент на калифорнийците доказва, че употребата на кафе не само не вреди на стабилността на сърдечния ритъм, но и предпазва от появата на нарушения, т.н. аритмия.

В изследването участвали над 130 000 жени и мъже на възраст от 18 до 90 години. Онези от тях, които започнали редовно да пият по четири кафета на ден, намалили риска от проява на аритмия с 18%. Хората с по три кафета си гарантирали по 7% редукция.

Изследователите уверяват, че участниците в експеримента престанали да търсят помощ заради чести пристъпи на аритмия, след като започнали редовно да пият кафе. Ето защо те препоръчват това да се прави, но без да се прекалява.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *