Англичанка забременя, след като се отказа от хляба

Диетологът препоръчал на Джули и тя се отказа от хляба напълно и всички храни, които съдържат някакви количества мая. 37-годишната Джули Камингс се запознала с бъдещия си съпруг през 2004 година и скоро се омъжила за него. Година след сватбата станало ясно, че Джули страда от поликистоза на яйчниците.

sindrom-polikistoza-yaichnikov2Мечтата на съпрузите да станат родители изглеждала трудно осъществима, пише medikforum.ru. След петгодишни опити да забременее Джули най-сетне убедила съпруга си да се включат в инвитро-програма.

Малко преди да започнат процедурите, тя решила да се консултира с диетолог за храненето си. Искала да е сигурна, че ще съумее да поддържа здравето си в подходяща форма за бъдещото майчинство. Най-неочаквано обаче диетологът установил, че в организма на жената има инфекция. Тя била причинена от висока концентрация на гъбичката Candida albicans. Това състояние причинява разстройство на менструалния цикъл и липса на овулация. Растежът на гъбичката се поддържа от храните, които съдържат дрожди, сред тях се оказал и хлябът.

Диетологът препоръчал на Джули напълно да се откаже от хляба и всички храни, които съдържат някакви количества мая. Първият ефект от диетата бил нормализираният цикъл на Джули, а няколко месеца по-късно се оказало, че е забременяла. Новината станала известна седмица преди да започне подготовката й за инвитро-процедура. Поликистозата, която често е причина за безплодие, в този случай не оказала влияние върху плана на Джули и след съответния срок тя родила едно здраво бебе.

Отидох при диетолога не за да забременея, а да се подготвя по-добре за инвитро-програмата, отбелязва Джули. Тя признава, че е споделила историята си с желанието да информира жените с нейните проблеми как понякога те могат да бъдат решени чрез една обикновена диета.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *