Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето така трябва да се подготвите за сезона на грипа и настинките

Профилактичен курс с полибактериален или с холлеопатичен препарат повишава съпротивителните сили на организма срещу простудни и вирусни заболявания

 

настинка

През настъпващия есенно-зимен сезон се повишава рискът от простудни и вирусни заболявания. Повече от 200 вида са вирусите (най-агресивни са т.нар. риновируси), които причиняват грип. Те проникват в организма през носа, устата, очите и водят до кашлица, зачервено гърло, главоболие, а често пъти и болки в цялото тяло. За да се предпазим от тежко протичащи вирусни или бактериални инфекции на дихателната система, е необходимо да засилим съпротивителните сили на организма. Това важи за всички, но особено за по-уязвимите групи – малките деца и възрастните хора. Установено е, че имунитетът достига своята върхова точка към 15-годишна възраст. След това постепенно започва да спада, а рязко се понижава след 50 години.

Специалистите съветват профилактиката на простудни и вирусни заболявания да започне през октомври. У нас най-широко приложение намират полибактериалните имуностимулатори, съставени от обработени по различен начин микроорганизми. Те ефективно предпазват от различните вирусни инфекции на дихателната система и особено от развиващите се поствирусни бактериални респираторни инфекции – ринити, фарингити, бронхити, бронхопневмонии, пневмонии.

Типично полибактериално средство с добър имуностимулиращ ефект е препаратът респивакс, който е подходящ за деца и възрастни. За провеждане на профилактичен курс сутрин на гладно се приема по една таблетка в продължение на 20 дни, след което 10 дни се почива. Това се прави в три последователни месеца. Привържениците на хомеопатията могат да се предпазят с осцилококцинум и инфлуенцинум 15СН, като ги приемат през целия есенно-зимен период. Схемата е следната: всяка седмица по една доза осцилококцинум. В първите три седмици се вземат по 10 гранули инфлуенцинум, след което приемът става веднъж месечно, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *