Начало / Здравословен живот / Как да се справим с наличието на мускулни спазми

20 супер продукта на по-ниска цена!

Как да се справим с наличието на мускулни спазми

Още по времето на първите олимпийски игри в древна Гърция атлетите били съветвани да пият по много вода за да компенсират загубата на течности от обилното потене и да предотвратят възможни мускулни спазми. Указание: пийте големи количества вода преди всякаква физическа дейност която може да предизвика обилно потене.

 мускулни спазмиНай-инстинктивното действие при получаване на мускулен спазъм на пръстите или на прасците е да направите сами масаж с ръка. Странно, но понякога това предизвиква повече болка. Войниците в древен Рим преминавали специално обучение как да се справят с подобни гърчове чрез прехвърляне на тежестта на тялото на краката. Указание: както стоите прави сгънете колената си и натиснете краката си силно към пода. Тъпчете със стъпалото- или с целия крак които ви болят докато осетите облекчение. Ако сте получили спазъм през нощта на пръстите на краката станете от леглото и се повдигнете на пръсти на крака който е засегнат от гърча. Легионерите от френския чуждестранен легион били обучавани в случай на спазъм на пръстите на крака да ги придърпват силно по посока на коленете.

Преди около стотина години австрийците откриват, че могат да облекчават спазматичната болка, ако налагат на района на гърча с торбичка лед. Указание: Винаги съхранявайте във фризера си торбичка с лед за спешни случаи ако не разполагате с такава в случай на необходимост може да използвате пакет с някаква замразена храна.

Един от наполеоновите генерали давал уникални инструкции на подчинените си за предотвратяване на мускулни спазми. Пехотинците които най-често страдали от тях трябвало да събуват обувките си да полягат до дърво или стена и да обикалят стъпалата си за около 5 минути. Указание: направете същата процедурата за да се обедите в ефективността и. Събуйте обувките си легнете на пода и опрете стъпалата на стена или на гърба на шкаф или стол. Стойте така поне 5 минути. Тази стойка незабавно променя посоката на тежестта и на кръвообращението.

Китайците имат две точки за натиск при мускулни спазми и гърчове- на горната част на стъпалото под мястото където се отделя големия пръст от втория пръст. Указание: за да намалите болката от мускулен гърч натиснете точката синг циен на стъпалото точно под мястото, където се разделят едни от друг големият и вторият пръст. След това натиснете точката траечронг, която е разположена два пръста под точката синг циен.

Вече няколко века пешеходните обиколки сред провинциалните области на Англия са любимо занимание- някога на аристократите, днес на по широк кръг от туристи. По време на дългите маршрути на слизане и катерене по хълмове и долини пешеходците правели следните упражнения за да предотвратят нощните мускулни спазми. Указание: застанете с лице към някаква стена, на около една стъпка разстояние от нея. Събуйте се боси и изпънете ръцете си на нивото на раменете. Бавно се наведете на пред, докато усетите леко опъване в мускулите на прасците си. Задръжте в това положение няколко минути, после се върнете към нормалната стойка. Повторете.

Оценете статията
Оценка 2.8 от 4 гласували
loading...

20 супер продукта на по-ниска цена!

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*