Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 важни грижи за очите ги пазят от преумора

Болестите също стоят далеч от постоянната грижа

 

грижа за очите

Гимнастика

Като всеки мускул в нашето тяло и очите имат нужда от упражнения. Така че отделяйте поне по десет минути всеки ден да ги усилвате. Освен стандартните кръгове с очи, гледане нагоре, надолу и встрани, може да изпробвате и нещо по-забавно. Изписвайте с очи буквите от азбуката, като на всеки пет букви правите по минута почивка със затворени очи (но не стиснати). Друго много важно правило е, да не носите очилата си (ако имате такива) през целия ден, защото иначе очите свикват. Добре е да прекарвате от половин до няколко часа без очила, ако ви е възможно, докато стоите вкъщи, спортувате или лежите безцелно на дивана.

Изкуствените сълзи

Капките за очи са неизменният помощник на съвременния човек. Много от нас си ги носят в чантата. Но внимавайте, много капки за очи, ако се използват продължително време без прекъсване, водят до алергии и проблеми с очите. Затова винаги предпочитайте най-слабите, по-възможност „изкуствени сълзи“ вместо другите видове успокоителни капки и избирайте такива, които стават и за деца – така ще сте сигурни, че са възможно най-нежни за очите.

Маска

Както си правите маски за коса и кожа, не бива да пренебрегвате и очите. Идеалната маска за тях се прави с пакетчета чай, вече охладени. Лягате по гръб и ги поставяте върху клепачите за десет минути. Продават се и специални билки за подсилване на очите – като очанка например. С отвара от нея може да се напояват памучни тампони и да се поставят върху затворени очи, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *