ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да си помогнем без хапчета при студени ръце и крака

От студени ръце и крака – независимо от температурите навън и сезона – най-често се оплакват жените. Според статистиката подобен дискомфорт изпитва всяка трета жена.

studenikrainiciПричините за това могат да бъдат различни, описват от vsenarodnaya-medicina.ru. Преди всичко – нарушено кръвообращение; става дума за вегето-съдова дистония. Това заболяване е доста разпространено в наше време. Съпроводено е с изтръпване и болезнени усещания в ръцете и краката.

Народната медицина има множество рецепти за подобни случаи. На първо място трябва да се помисли за начина на живот – хранене, облекло, физическа активност. Описаните проблеми много често се случват при пушачите и това е обяснимо, тъй като никотинът причинява съдови спазми. Това означава, че периферията не винаги има добро кръвоснабдяване. За да се раздвижи цялата система, организмът се нуждае от утринна гимнастика!

Студените ръце и крака ще ви притесняват по-рядко, ако поне веднъж на ден ти тахвате топла храна. Добре е също да се сприятелите с подправките – куркума, лют пипер, къри, чесън. Трябва да се откажете от синтетичните тъкани: от памучното и вълненото по-добро няма. Колкото и да ви харесват някои модни обувки – не си ги купувайте, ако са тесни.
Сутрин и вечер правете контрастни душове или компреси на ходилата и китките на ръцете. Топлите компреси дръжте по три минути, а студените – по една. Завършва се със студен.

Пийте по-често чай с мед и лимон. Специално за описаните симптоми е добър чаят от джинджифил.
Изследвайте се дали не страдате от дефицит на йод и калий. Тук нещата могат да се балансират с храненето – прибавете в менюто си морско зеле и картофи.

Масажите с ароматни масла също помагат. Много добре действа букет от маслинено масло, масло от чер пипер и розмарин. Основата е зехтинът, а от другите два компонента се добавят по 1-2 капки.
За разтриване работа върши и настойка от люти чушлета във водка. Настойката е готова, когато чушките са киснали в нея поне две седмици.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *