ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Инсулт превърна мъж в абсолютен щастливец

68-годишният Малкълм Майът прекарал в болница 19 седмици заради инсулт, в резултат на който челната част на мозъка му, която отговаря за контрола над емоциите се оказала увредена

 

щастие

Оттогава мъжът се променил – влошила се кратковременната му памет, но в същото време той изгубил способността си да тъгува. Експерти потвърдили, че често инсултът може да доведе до психологически, емоционални и поведенчески промени у пациентите.

Малкълм описва своите усещания така: „Сега не изпитвам депресия и прекрасно се чувствам без нея. Да си щастлив, е много по-добре, отколкото да си в постоянно униние. Това всъщност е огромно предимство.“

Неврологът Переш Малхотра пояснил, че увреждането на мозъка може да предизвика у пациентите редица изменения, свързани с възприемането на света: някои губят способност да „четат“ емоциите по лицата на хората или самите стават по-малко емоционални; други възприемат равнодушно новините, които по-рано са предизвиквали взрив от емоции; понякога пациентите стават апатични и не са способни на съчувствие.

По време на инсулта кръвта не постъпва в определени участъци от мозъка, клетките умират и настъпват необратими изменения. Всеки инсулт има свои особености и животът на човека се променя в зависимост от това, кой участък от мозъка е пострадалата.

След преживяното мистър Майът споделя: „Сега ценя всеки изживян ден“, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *