ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да не се разболеем от рак на черния дроб?

Индийски учени направиха интересно съобщение за природата на чернодробния рак и условията да избегнем тази страшна болест.

cheren-drob-organВ Индия това заболяване е на трето място сред всички онкологични страдания, описват от zdorovieinfo.ru. В споменатото изследване били включени 140 пациенти, при 56 от които причина за рака бил хепатит В, а при 31 – злоупотребата с алкохол. В някои случаи не била установена точна причина за болестта, но повечето от хората имали диабет и хепатит С.
Мнението на екипа е, че най-неблагоприятна прогноза има ракът на черния дроб, провокиран от хепатит В. Такива пациенти рядко живеят повече от 16 месеца след окончателното изясняване на диагнозата.

Първият съвет към хората, които имат желание да се противопоставят на заразата, е да внимават за пътищата, по които може да ги връхлети хепатит С – замърсена спринцовка, поставяне на пиърсинг и т.н. Ако внимаваме в този посока, ако се откажем от случайни полови контакти и не злоупотребяваме с алкохола, ние сме до голяма степен защитени. Най-добре е да си сложим и ваксина против хепатит В.

Здравната статистика сочи, че в Югоизточна Азия заразените с хепатит са 30 пъти повече от пациентите със СПИН. Заради безсимптомното протичане на хепатита 60% от пациентите дори и не подозират, че са заразени. Това състояние, при което заболяването е латентно, може да продължи до 20 години. Проявата му след това обаче е ужасна – рак или цироза.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *