Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да почистите ноздрите на бебето?

За разлика от възрастните, бебетата не могат да издухат нослетата си.

Техните тесни носни проходи могат лесно да бъдат блокирани от излишна слуз, ако не се почистват редовно.

Това запушване на носа може да наруши храненето на бебето, съня му, да причини дискомфорт и дори да засегне здравето му. Почиствайте редовно ноздрите му с помощта на прости техники, ето как:

  1. Поставете бебето по гръб на хоризонтална повърхност, като например легло или маса за повиване. Наклонете главата на бебето леко назад, като повдигнете брадичката му. Уверете се, че врата на бебето е в естествено положение и не е прегънат.
  2. Използвайте физиологичен разтвор за носа, за да се размекне засъхналата или гъста слуз в нослето му. Прочетете всички инструкции и предупреждения върху опаковката преди употребата на капките. Капнете 1-2 капки във всяка ноздра и придържайте главичката му за около 10 секунди.
  3. Обърнете бебето по корем и избършете физиологичния разтвор със салфетка, тъй като той ще изтече. Ако може бебочето да седи, поставете го седнало.
  4. Изтеглете останалата слуз от ноздрите на бебето с помощта на помпа за целта, която сте закупили предварително от аптеката. Спазвайте инструкциите, които са подробно описани към продукта.
  5. Почиствайте добре помпата за нослето след всяко използване и я оставяйте на подходящо място, така че винаги да ви е под ръка. Пазете уреда от запрашване и външно замърсяване и винаги готов за действие, а не да започвате да го почиствате, когато ви потрябва.

Консултирайте се с педиатъра, ако не успявате да отстраните запушването в ноздрите на бебето.

 

 

Колко много неща може малкото човече!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *