Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Китайският чай е благодат за сърцето

зелен чай

Тъй като полифенолите в чая са изключително мощни антиоксиданти, те играят защитна роля навсякъде, където свободните радикали са причинили поражения, включително и в артерии­те.

 

Чаят притежава и антибактериални свойства, които способстват за доброто здраве на зъбите и венците. Ежедневната чаша чай може да ви предложи:

  • По-ниска заболеваемост от сърдечносъдови заболявания.

Химическите вещества в чая възпрепятстват окисляването на холестерола. Процесът се наблюдава, когато холестеролът е атакуван от свободни радикали и вследствие на това нараства вероятността да се отложи върху артериалните стени – стъпка по пътя към развитие на сърдечносъдово заболяване. Холандс­ки изследователи съобщават, че при хора, консумирали най-много флавоноиди – група от съединения, включваща и поли- фенолите в чая, има 58% по-нисък риск от смърт вследствие на сърдечносъдово заболяване в сравнение с хора, консумирали минимални количества. Най-здрави сред изследваните се оказа­ли тези, които изпивали около 4 чаши чай дневно.

При жени, които пият редовно чай, рискът от инсулт е по-нисък в сравнение с опасността, гро­зяща онези, които го правят по-рядко. Вероятно причината е в това, че полифенолите в напитката предпазват деликатните мо­зъчни кръвоносни съдове от увреждане.

 

И други ползи за здравето:

  • По-силни зъби.

Чаят съдържа известно количество флуорид – вещество, заздравяващо зъбите и намаляващо образуването на кариеси. Освен това танините и полифенолите в него потискат бактериите, увреждащи зъбите. Съществуват данни, че чаят по­добрява устойчивостта на зъбния емайл спрямо агресивните ки­селини в устната кухина.

  • Успокояване на кожата.

Тъй като чаят съдържа адстрингентни вещества, способстващи за нама­ляване на възпалението, влажна торбичка чай успокоява изга­ряния от слънце, както и хемороиди и афти. Чаят е алкален и неутрализира киселините, които разяждат тъканта при откри­ти рани.

 

Запарка от китайски зелен чай предпазва от рак

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *