Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пръстите показват здраво ли е сърцето ви

Учени от Айова разработиха нова технология за измерване на пулса. Тя проследява проходимостта на аортата чрез датчик на пръста.

pulsДанните от датчика се обработват в зависимост от възрастта на пациента и индекса на телесната му маса и показват каква степен на проходимост има неговата аорта. По този ключов признак се определя дали сърцето на един човек е здраво или го застрашава болестен инцидент.

Досега практиката на подобно измерване разчита на измерване по сънната артерия на шията или бедрената в слабините. Измерването чрез пръстов датчик е много по-лесно и дава резултат със същата надеждност, отбелязват от medikforum.ru.

Измерването чрез пръста се оказва дори по-точно от това по бедрената артерия при пациенти със затлъстяване. Мастните депа пречат да се доберете до самата артерия, коментира авторът на методиката, професор Хари Пиърс. Простотата на технологията я прави приложима в масов вариант в поликлиники и болници при диагностичните прегледи на пациенти. Процедурата в този й вид е също така достъпна както измерването на кръвното налягане.

Хората живеят с години, без да подозират какви сериозни проблеми със сърдечно-съдовата си система имат – коментира още професорът. Тази неинвазивна технология ще помогне на лекарите да получат по-точна информация за състоянието на пациентите си, за да бъде и лечението им адекватно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *