Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Контролът върху кръвната захар пази бъбреците, но не и сърцето

Контролът върху нивото на захарта в кръвта не пази диабетиците от сърдечно-съдови заболявания.

diabetДиабетиците по-рано от здравите хора усещат здравословни проблеми, свързани със сърдечно-съдовата система. Високите захарни нива са причина за образуване на склеротични “плочки” по стените на кръвоносните съдове, описват от medlinks.ru. По този начин пропускливостта на артериите се намалява. Метаболизмът на сърдечните клетки се променя и нараства потребността от стимулиране на кръвоснабдяването и храненето на тези важни тъкани.

Учени от САЩ-Харвард и Израел обявиха, че да се следи единствено нивото на кръвната захар при диабетиците не е достатъчно. Така се пропускат болестните промени в сърдечно-съдовата система.
Днес диабетиците в света са около 280 милиона. Т.н. диабет от втори тип се характеризира с повишено ниво на захар в кръвта: това удвоява опасността от тежки сърдечни пристъпи и инсулти и съкращава продължителността на живота с 6 години.

Над 16 000 души са участвали в споменатото изследване, което продължило две години. Проверявана била ефективността на препарата саксаглиптин, който стимулира секрецията на инсулин, без да увеличава риска от хипогликемия. Целта на експеримента била да се изясни дали този препарат намалява риска от болести на сърцето и бъбреците. Оказва се, че саксаглиптинът няма негативни ефекти – той намалява нивото на захарта и редуцира риска от бъбречни болести. Но в същото време не влияе върху опасността от сърдечен пристъп или инсулт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *