Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пилешкото месо помага на женското сърце

Не е откритие: съвременният човек прави малко за културата на храненето си. Модерният човек знае за опасностите, но въпреки това често яде каквото му попадне и се тъпче с мазни, солени и силно подсладени храни. Знаем какво означава това!

dieta-pileТова означава, че стойностите на холестерина му застрашително растат – следват проблеми със сърдечно-съдовата система, припомнят от medikforum.ru. Учени от САЩ обаче успяха да открият меню, което при високи нива на холестерина в кръвта пази от сърдечни заболявания. Внимание – това меню върши работа само при жените!

Експертите установили, че балансиращ фактор при високи нива на холестерина в женския организъм може да бъде тъмното пилешко месо. Този ефект на пилешкото месо се дължи на съдържащия се в тъканта таурин. В натурален вид тауринът има защитно действие върху женското здраве в случаите на висок “лош” холестерин, твърдят изследователите. По време на експериментите им жените, които участвали в програмата, похапвали продукти с таурин и успели да намалят за себе си риска от развитие на коронарна болест на сърцето.

Тауринът се съдържа в червеното пилешко месо и някои морски риби. Преди време друг научен екип доказа ползата на това вещество за сърдечно-съдовите системи на животни. Ако данните за полезното въздействие на таурина върху женското здраве се потвърдят, пилешкото ще може да се препоръчва като лечебна храна. Любопитна подробност: жените, които имали нормални стойности на холестерина, изобщо не се повлияли от менюто с пилешко!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *