БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

3 доказани ползи от креватната гимнастика

Освен че доставя силни усещания и наситено удоволствие сексът е добър за здравето, защото е оръжие срещу стреса болките, депресията

интимни игри

Сексът понижава напрежението

Всички знаем, че стресът на работното място и в обществения живот се отразява много негативно на настроението и на либидото. А решението е толкова лесно – по време на секс тялото освобождава хормони на насладата, които действат успокояващо на психиката. Тези химически вещества въздействат пряко на настроението.

Често за преодоляване на напрежението се препоръчва спорт. Но сексът, който има много общо със спорта, е още по-подходящ за овладяване на стреса през работния ден. При депресия той ни връща доверието в себе си и влияе като естествен антидепресант без да предизвиква за организма вторични нежелани ефекти.

Тренира сърцето

Широко разпространеното мнение, че сексът може да навреди на сърцето, е напълно невярно. Редовното му практикуване влияе благотворно на сърдечносъдовата система, дори в напреднала възраст. Разбира се, сърдечно болните трябва да внимават, както с всяка друга физическа дейност, но хората, които нямат такива проблеми, мога да не се безпокоят.

В момент на възбуда сърцето преминава от 75 към 100 удара в минута и до 180 в момента на оргазма. Това е отлично упражнение за сърдечния мускул, който има нужда да работи, за да остане във форма. При мъжете отделянето на тестостерон по време на акта е важно за поддържане на мускулната маса и по този начин за сърцето. Колкото по-чести са сексуалните контакти, толкова по-тренирано е сърцето.

Подобрява съня

Сексът преди сън гарантира спокойна нощ. Оргазмът води до освобождаване на ендорфини, които създават пълна наслада и водят до отпускане на мускулите, което е отличен преход към съня. Освен това ендорфините действат като морфина и имат противоболков ефект. Сексът е по-добър от приспивателното!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *