Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да облекчим диабетната невропатия?

Диабетната невропатия е заболяване, причинено от диабет, който уврежда нервите в тялото с течение на времето.

Това може да доведе до изтръпване, болка или слабост в дланите, ръцете и краката. Колкото по-дълго човек има диабет, толкова по-голям е риска да развие диабетна невропатия. Рисковите фактори са – да бъдеш на възраст над 40; високото кръвно налягане; високото ниво на холестерол; неуправляеми нива на кръвната захар.

Симптомите на диабетната невропатия могат да се развиват бавно с течение на времето или да се появят внезапно. Те включват: болка или изтръпване в крайниците; загуба на мускулите на краката и ръцете; запек; диария; гадене; повръщане; лошо храносмилане; проблеми с уринирането; спадане на кръвното налягане и световъртеж; еректилна дисфункция или сухота на влагалището; загуба на тегло и депресия. Някои симптоми не са причинени от диабетна невропатия, но често я придружават.

Методите на лечение варират в зависимост от областта на тялото, която е засегната. За всички видове невропатия, първата стъпка е да поставите кръвната си захар под контрол. Това ще помогне за предотвратяване или забавяне на повечето симптоми. След това обръщайте внимание на тези неща:

–       Преглеждайте крайниците си за порязвания или рани, тъй като може да не сте забелязали кога сте се наранили;

–       Краката ви трябва да са чисти и хидратирани;

–       Хранете се често и по малко, за да избегнете стомашно разстройство, гадене, повръщане, запек и диария.

–       Ако често се чувствате замаяни, внимавайте при изправяне.

–       Пийте много вода или сок от червена боровинка, за да предотвратите инфекция на пикочните пътища.

За да се установи дали имате полиневропатия, се прави електромиография. Това изследване може да установи дали са засегнати само краката или и ръцете.  Посещавайте редовно ендокринолога, който ви наблюдава, за да се възползвате от всички изследвания, които се заплащат от Здравната каса у нас.

 

 

Диабет – най-добрата превенция.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *