Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога е най-удобният момент за ин витро процедура?

Ново за медицината изследване показва кога точно да се извърши ин витро процедурата, така че да е успешна

 

ERA (Endometrial Receptivity Array) се прилага за първи път в Испания през 2010 година, а отскоро се прави и у нас. Методът увеличава шансовете на семейства с безплодие.

Обикновено имплантационният прозорец е 2 дни!

10 години испански научни специалисти и медици работят върху изследването ERA и през 2010-а го лицензират като успешен метод. С теста се определя т.нар. имплантационен прозорец на маточната лигавица – когато е готова да захване ембриона.

„Този прозорец е различен за всяка жена. При едни е между два и три дни, при други може да е само 12 часа, а при някои случаи може и да липсва. Обичайно той се формира 7 дни след покачване на Лутеинизиращия хормон (LH)“, обяснява пред списание „За жената“ д-р Явор Владимиров, директор на СБАЛАГРМ „София“. Нека припомним, че Лутеинизиращият хормон участва в регулиране на процеса овулация.

Тестът е безвреден, така че няма какво да ви притеснява, ако решите да го направите. При биопсията не се налага и упойка. Амбулаторно с фин катетър се взима малко късче в размер на 3-4 мм от маточната лигавица. Анализират се 238 гена, като 134 от тях отговарят за правилното формиране на лигавицата и дават информация кога е този имплантационен прозорец. Изследванията стават за около 2 седмици. Тези гени показват дали лигавицата е готова да приеме ембриона, защото има жени, при които това се оказва невъзможно. За щастие не може да забременеят едва по-малко от 1% от жените.

Резултатът от теста показва, че е налице имплантационен прозорец в момента на вземане на част от лигавицата, т.е. лигавицата е рецептивна. Пререцептивна е, когато в следващите дни предстои моментът за имплантация. Пострецептивна е, когато е преминал този период, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *