Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо от сладките бебета порастват алкохолици?

Много съвременни млади майки се стремят колкото може по-бързо да възстановят ритъма си на живот отпреди раждането. Част от този стремеж се изразява в ранния отказ от кърменето, коментират от medikforum.ru.

babyМладите майки се отказват да кърмят бебето си, без да са наясно, че така го лишават от естествени защити в няколко посоки.

Учени от Дания са установили, че колкото по-късно една жена спре да кърми детето си, толкова по-малка е вероятността вече като възрастен човек то да стане зависимо от алкохола. Опасността да отгледате алкохолик нараства с цели 65%, ако прекалено рано сте преминали на изкуствено хранене за мъника си!

Какво може да бъде обяснението за това явление? Учените допускат, че преждевременното отбиване руши естествената връзка между майка и дете. Намаляват физическите, а вероятно и емоционалните контактите между тях. Майчината кърма съдържа уникален букет от полиненаситени мастни киселини, чието постъпление се прекратява с отбиването. Това от своя страна се отразява на пълноценното развитие на главния мозък.

Впрочем, вероятността едно дете да се превърне в зряла възраст в алкохолик е заложена още във вътреутробното му развитие. Рискът е голям, ако майката е пушачка, ако бременността е нежелана и са прилагани някакви средства за прекратяването й, ако детето е момче.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *