Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се спасим от лошия дъх?

На всеки му се е случвало да долови, че устата му не излъчва най-приятни аромати. Или че човекът отсреща май има някакъв проблем и около лицето му полъхва зловоние…

duhКак да се спасим от лошия дъх? Важно е най-напред да си изясним какво го причинява, отбелязват от medikforum.ru. Най-често причина за това е размножението на бактерии в недоизмитата устна кухина. Препоръката е елементарна: изплакване с вода или с някой от препоръчваните за целта хигиенни продукти. Помага също дъвченето на стръкче целина, парче краставица, кафени зърна или магданоз. Ароматизираните дъвки без захар също вършат работа.

Понякога е достатъчно само да се изпие една чаша вода, за да се активира слюнообразуването. Активното производство на слюнка гарантира най-доброто природно измиване, но то не винаги е достатъчно.
Ако причина за лошия дъх е болен зъб или стомашен проблем, изплакването на устната кухина и дъвката няма да помогнат. Трябва да се лекува болната точка, в която очевидно има възпалителен процес. През 2007 година е било установено, че миризмата на сяра от устната кухина може да се отстрани чрез чаша зелен чай. Ако обаче го пием с лечебна цел, не трябва да го подслаждаме или да му добавяме мляко.

Ако сме отстранили здравословните проблеми, които са предполагаема причина за лошия дъх – но проблемът остава, трябва да приемем мисълта за една допълнителна постоянна грижа. Освежаването на дъха трябва да стане част от грижите за личната ни хигиена и да се прави редовно – или с посочените “народни” средства, или с избран от нас продукт от козметичния профил. Важно е!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *