Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стъклени микротопчета в пастата лекуват кариес

Микроскопични топчета от стъклоподобна маса, забъркани в пастата за зъби, лекуват кариес в начална фаза и се справят с повишената чувствителност на зъбите.

zubНова добавка в пастата за зъби, създадена от британски експерти, може да се окаже най-ефективното решение на описаните проблеми.

Диаметърът на стъклените топчета е приблизително колкото този на човешкия косъм, уточняват от medikforum.ru. Топчетата съдържат калций и флуор – най-важните компоненти на зъбния емайл, който е защитен слой на зъбите. Топчетата са специално разработени за кариес в начална фаза. Новата паста върши работа само в случаите, когато все още не се налага да се поставя пломба.

Освен лечението на кариеси пастата помага и при свръхчувствителност на зъбите. Тя се появява при изтъняване на емайла и е нещо много неприятно – зъбите реагират с болка на всяка гореща или силно охладена храна. Пастата с топчета позволява върху зъбите да се създаде помощен филтър, който смекчава температурните влияния и пази от усещането за болка. Основният принос за това е на топчетата, които са изработени от калциев фосфат – специална стъклоподобна маса.

Когато един човек използва такава паста, малките топчета проникват в застрашените участъци на зъба и се разтварят във влажната среда на устната кухина. При това се отделят калций и фосфат. Тези вещества са в състояние да формират нова повърхност на зъба за по-малко от три часа.

Подобен продукт вече е създаван, но за първи път топчетата се изработват от калциев фосфат. Британските топчета се разтварят осем пъти по-бързо и формират защитния емайл с висока скорост. Това според експертите ги прави и много по-ефективни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *