Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лукът-истинска природна аптека

Популярният зеленчук се оказа истински лечител

лук На всички са известни полезните свойства на лука – освен с важната си роля в кулинарията и с голямото количество витамини лукът е „удобен“ и с това, че всичките му витамини и други полезни вещества се запазват в 70% дори след термична обработка. Той влияе благоприятно на имунитета, при това и дезинфекцира. Изследване на френски учени доказало, че употребата на лук (и чесън) забележимо снижава риска от рак на гърдата.

Луковите етерични вещества – фитонциди, са пагубни за всички видове бактерии и превръщат лука в най-добрата профилактика за простуда и грип, достатъчно е само да вдъхнем аромата му. Лекарите го препоръчват на хора, страдащи от повишено налягане, тромбоза, склероза, защото влияе благотворно на сърцето и кръвоносните съдове. Достатъчни са по две пресни глави дневно, но само в случай че не е налице язва или гастрит, тъй като повишава киселинността.

Но лукът е полезен не само в пресен вид. Вареният лук се препоръчва при заболявания на черния дроб и панкреаса, печеният премахва болезнените усещания при хемороиди.

Освен това лукът способства за възбуждане на полово влечение – мъжете, които редовно употребяват лук, по-малко рискуват да станат импотентни.

Подмладяващите свойства на лука били открити от японски учени, които установили, че той съдържа уникални компоненти, забавящи стареенето. В лука има активни серни съединения, които лесно се усвояват от организма. Попадайки в кръвта, те оказват положително въздействие на редица ключови зони в главния мозък – в частност, отделящите се от лука вещества активизират процесите на обновяване в клетките, отговарящи за паметта и емоциите.

Лукът стимулира секрецията на храносмилателни сокове, оказва пикочогонно и известно успокояващо действие, фитонцидите му имат бактерицидни и антихелминтни (противоглистни) свойства, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *