Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хроничната умора идва със симптомите на грип

Върнали сте се от почивка и би трябвало да се чувствате свежи и заредени с енергия. Но изпитвате умора

хронична умора
Изследванията сочат, че това състояние се среща много по-често при жените. „Синдромът на хронична умора се характеризира с екстремна умора, ненамаляваща след почивка и сън -обяснява пред вестник „Всичко за семейството“ психиатърът д-р Владимир Николов. – Състоянието може да се задълбочи от физическа работа или психическа активност. В някои случаи началото се отключва след силен стрес, но проблемът може да се развива и постепенно, без ясно начало или конкретна причина.“

Симптомите на хроничната умора са сходни с тези на вирусните инфекции. За разлика от грипните, които обикновено са с продължителност от няколко дни, те траят много по-дълго. Осем са основните белези, които издават синдрома на хроничната умора: загуба на концентрация и отслабване на паметта; гърлобол; болезнени и леко увеличени лимфни възли на врата или подмишниците; безпричинна мускулна болезненост; ставна болка без подуване и зачервяване; особен тип главоболие; разстройства на съня и крайна изтощеност, продължаваща повече от 24 часа след физическо или психическо усилие. Според международните норми диагнозата може да се постави, когато пациентът страда поне от 4 от изброените симптоми и се намира в това състояние повече от 6 месеца, уточнява д-р Николов. Хората, които се оплакват от хронична умора, понякога изпитват и допълнителни неразположения, като коремна болка, алергични реакции, кашлица, раздразнителност и други, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *