ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето каква е вредата от силния чай!

Любителите на силния чай трябва да прочетат това и да помислят дали си струва да рискуват здравето си чрез популярната напитка!

tea1-300x240Силният черен или зелен чай е в състояние да навреди на сърдечния ритъм, твърдят учени от Хановер. Зеленият дори е по-опасен, тъй като съдържа повече биоактивни вещества с влияние върху кръвоносните съдове. Тахикардията е най-често срещаната последица от неразумното наливане със силен чай, отбелязват от medikforum.ru. Силният чай, особено ако е добре подсладен, автоматично вдига артериалното налягане (слабият го смъква!).

Ако изпиете един прекалено силен чай, съдържащият се в него кофеин моментално ще превъзбуди кръвоносните съдове и нервната ви система. Ако освен силен той е и горещ, рискът е още по-голям. Медиците съветват да не се дава прекалено горещ чай на болни хора с температура. И черният, и зеленият чай усложняват тези състояния и вдигат температурата още повече.

От черния чай трябва да се пазят особено внимателно хипертониците и онези от тях, които приемат антикоагуланти. Лекарствата, разреждащи кръвта, се комбинират зле с горещия силен чай. Класическият цяр при настинка – аспирин плюс горещ чай, може да ви докара тежки проблеми, за които не сте и подозирали. По-добре е в такива случаи да изберем билковия чай и да го пием топъл, а не горещ!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *