ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Английската сол омекотява кожата и облекчава болката

Angliiskata sol

Не е за вярване, че един минерал може да има толкова разнообразни приложения.

 

Разтворен във водата за вана, магнезиевият сулфат (познат под наименованието „английска сол“) способства за овладяване на стреса, за омекотяване на кожата и облекчаване на болката. Освен в народната медицина, английската сол се използва и в градинарството (помага на розите да виреят отлично), а грънчарите я добавят към глината, за да подобрят еластичността й.

Името й произлиза от минерален извор в град Епсъм (графство Съри) в Англия (на английски – Epsom salts). Активна съставка в магнезиевото мляко, английската сол има славата на бързо- действащо слабително средство и доскоро е била използвана за пролетно прочистване на организма от натрупаните през зима­та токсини. Магнезият изтегля течностите от кръвта към черва­та. По този начин изпражненията се омекотяват и се предиз­викват чревни контракции, които стимулират изхождането.

Народната медицина и днес препоръчва английска сол за ле­чение на запек (разтворете 1-2 ч. л. в 1 чаша вода). Това чудо­творно средство е толкова силно, че може да предизвика диа­рия или стомашни спазми, както и да повлияе върху усвояване­то на жизненоважни хранителни вещества от организма. Зато­ва е най-добре да се употребява само по лекарска преценка.

 

Направете си вълшебна баня за ходилата с английска сол:

Тази рецепта за „вълшебни ходила“ е изготвена от производителя на анг­лийска сол в САЩ – компанията „Епсъм Солтс Индъстри“. Смесете следните съставки във вана за крака:

  • 1 чаени чаши английска сол
  • 1 чаена чаша соли от Мъртво море
  • 1 с. л. Зехтин
  • ½ ч. л. масло от пиперлива мента
  • 1 с. л. овесени трици

Долейте достатъчно количество топла до гореща вода и натопете ходилата си, докато водата изстине. След това изтъркайте с пемза загрубялата кожа, изплакнете със студена вода и подсу­шете добре. Намажете с вазелин и обуйте чифт дебели чорапи. За опти­мален резултат останете с чорапите и през нощта. Повтаряйте процедурата толкова често, колкото е необходимо.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *