Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се спасите от досадното хъркане на партньора ви

Кратък курс по самозащита:

Ако партньорът ви хърка, нощният шум вероятно не се отразява добре на отно­шенията ви.

Но трябва да знаете, че ми­лиони двойки по света са се сблъсквали с този проблем и повечето от тях са успели да го разрешат. Така че преди да си граб­нете възглавницата и да се преместите на дивана, опитайте следните стратегии за справяне със ситуацията.

  • Снабдете се с тапи за уши – никак не са скъпи, а и като свикнете с тях, ще установите, че са доста удобни.
  • Купете си генератор на електромагни­тен (бял) шум. Този уред ще направи но­щите ви далеч по-поносими. Издаваният от него постоянен шум заглушава всички останали звуци.
  • Лягайте си малко по-рано, за да заспи­те преди партньора си. Обикновено това гарантира спокоен сън до сутринта. В най-лошия случай ще имате възможност да поспите поне докато започне хърка­нето.

Добре е да знаете, че: един от отключващите фактори за хъркането може да бъде кон­сумацията на алкохол пре­ди лягане, защото той отпуска мускулите в областта на гърлото. При запушване на носа, причинено от алергии или простуда, хър­кането се дължи на възпа­лените тъкани и натрупани­те секрети, които възпре­пятстват навлизането на въздушния поток.

 

Повдигнете брадичката

  • Сигурно ще ви се стори прекалено, но за да се избавят от хър­кането, някои хора спят с поддържаща яка, която повдига бра­дичката и по този начин осигурява проходимостта на дихател­ните пътища. Ако се спрете на това решение, избягвайте моде­лите от твърда пластмаса. В магазините за медицински консума­тиви се продават яки от полиуретанова пяна, които имат същия ефект, но позволяват по-свободни движения на шията.

 

Лекувайте алергиите

  • За да облекчите запушването на носа, отстранете алергените в дома си (плесени, прах, животински пърхот). Почиствайте пода и завесите с прахосмукачка и сменяйте по-често спално­то бельо.
  • Ако хъркането е сезонно и имате установена алергия към по­лени (цветен прашец), за облекчаване на симптомите пийте чай от коприва. За да го приготвите, залейте 1 с. л. сушени листа (предлагат се в аптеките и в магазините за натурални продукти) с 1 чаша вряла вода и оставете да престои 5 минути, след което прецедете течността. Пийте до 3 чаши дневно (последната – не­посредствено преди лягане).

 

Помислете върху това: хъркането може да се дължи на заболявания на горните дихателни пътища. Лулата инхалатор с хималайска сол HIMALAYAN PIPE помага за очистването на дихателните пътища и облекчава симптомите, причиняващи хъркане. Вижте повече за лулата инхалатор ТУК:

 

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *