ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето защо бременните трябва да ядат риба поне веднъж седмично!

Рибата е изключително богата на омега-3 мастни киселини

bremennaЗаради бушуващите хормони бременните жени често са с променливо настроение. За да намалят чувството на тревожност и за да избегнат депресивните състояния, бъдещите мамчета трябва да консумират риба поне веднъж седмично. Това показва ново проучване, направено от бразилски лекари.

Дамите, които не консумират риба, са по-разтревожени през последните месеци от бременността си. Изследването показва, че немалка част от вегетарианките също имат този проблем. При тези жени се наблюдават високи нива на тревожност преди раждането.

Медиците обясняват каква е връзката между рибата и депресията при бременните. Когато не консумират такава храна, те не могат да си набавят нужното количество омега-3 мастни киселини.

През 9-те месеца дамите трябва да следват нормален хранителен режим, но е хубаво да наблегнат на зърнените култури, пресните зеленчуци, зърнените култури, месото и рибата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *