Начало / Болести и лечение / Зъби и устна кухина / Пастата за зъби НЕ ПАЗИ от кариес!


Пастата за зъби НЕ ПАЗИ от кариес!

Да вярваме ли на рекламите, че определена паста за зъби предпазва от кариес? Немски учени твърдят, че това на практика е невъзможно.

zubiУчените са направили изследвания за силата на въздействието, което упражнява пастата. Оказва се, че тя се разстила на твърде тънък слой, коментират от medikforum.ru. Този слой на практика не може да се справи с очакваните защитни функции дори когато съдържа по-висок процент флуор. Съединенията на флуора действително противодействат на кариесите, но присъствието им в споменатия тънък защитен слой няма особена стойност в справянето с болестотворните бактерии. Става дума просто за една символична бариера, която не може да противостои на разрушението на зъбния емайл.

Има нещо друго, което е важно да се знае. Много хора се стремят да поддържат външността си по съвременните стандарти за красота, а съществен детайл от тях са ослепително белите зъби. Именно по тази причина те предпочитат избелващите пасти за зъби – без да си дават сметка, че прекалено честата им употреба изтънява зъбния емайл.

Този избор на практика предрешава бъдещи стоматологични проблеми, самоволно причинени от самите хора. Ето защо е добре избелващите пасти да се редуват с флуоросъдържащи – независимо от символичния им позитивен ефект.
Така и посещенията при стоматолога заради неприятни кариеси няма да бъдат чести.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*