Това са 9 признака, които показват, че имате астма!

Не всеки човек има един и същи вид симпоми за астма, но най-често срещаните включват хрипове, кашлица, стягане в гърдите и задух.

Обърнете внимание на здравето си, ако имате следните симптоми:

Хронична кашлица. Не просто кашлица от настинка или грип, а постоянна кашлица, която продължава доста време. Отидете на лекар, за да разберете дали това не е признак на астма.

Бронхитът е сериозно респираторно заболяване. Хората, които страдат от бронхит не са в състояние да дишат въздуха правилно и това уврежда белите дробове. Препоръчва се навременно лечение на бронхита, така че астматичните пристъпи да бъдат избегнати в бъдеще.

Дразнене в гърлото. Когато носоглътката се пълни със слуз, се получава постоянно раздразнение, което те кара да чистиш гърлото през повечето време. Хората не обръщат внимание на такъв дразнене и понякога не успяват да разберат, че това са симптоми на астма. Когато тези дразнения продължат повече време, трябва да се прегледате.

Хриповете са едни от най-честите симптоми на астмата. Когато забележите постоянно хриптящ звук, докато дишате, има голяма вероятност да страдате от астма.

Хрипове и кашлица след физическо натоварване. Това е признак да посетите лекар веднага, защото тялото ви не може да се справя с такова натоварване.

Стягането в гърдите е един от основните признаци на астма. Може да почувствате нещо тежко на гърдите, както и недостиг на въздух.

Чувствате ли се уморен много често? Ако отговорът е да, тогава дихателните пътища са най-вероятно подути и това може да е причина за много затруднено дишане. Признаци на крайна умора и постоянна умора показват, че е време да се подложите на изследване за астма.

Кашлица през нощта, когато сте заспали, дихателните пътища стават по-тесни. Когато страдате от астма, дихателните пътища през нощта стават още по-тесни, което води до постоянна кашлица. Вие ще имате безсънни нощи, когато имате астма, тъй като трябва да се будите постоянно, за да кашляте.

Загуба на глас – това се случва в по-напредналите стадии на астма. Ако губите гласа си много често, докато говорите с нормален тон или получавате дрезгав глас, по-добре е да се консултирате с лекар.

Всички тези гореспоменати признаци могат да се появят в неопределен ред. Понякога те се появяват заедно или един по един. По-добре е да вземете правилното лечение първоначално, отколкото да страдате по-късно.

Астмата е лечима и има различни средства, с които да се контролира това заболяване. Необходимо е да водите здравословен начин на живот и да се пазите от вирусни инфекции.

 

Вие питате, Ние отговаряме…Алергията към домашен прах се среща много често

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *