Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пълнее ли се от хапчетата антибебе?

Съвременните таблетки за предпазване от бременност са с ниско хормонално съдържание

антибебеТе включват женския полов хормон естроген, както и различни аналози на прогестерона (също женски полов хормон). Естрогенът има свойството да задържа вода в тъканите и най-вече на това се дължи повишаването на телесното тегло. Колкото по-голямо е количеството на естрогенната съставка, толкова по-силно изразен е този ефект. При високо дозирани противозачатъчни таблетки (с 50 микрограма естроген) средно 11,4 % от жените покачват теглото си с около 2 кг за една година. Този неприятен резултат може да избегнете, ако използвате хапчета, съдържащи 20 микрограма естроген.

Друг механизъм, по който противозачатъчните таблетки водят до напълняване, е повишаването на нивото на инсулин в кръвта. Той засилва апетита и води до трансформиране на въглехидратите в мазнини. Тази тенденция се наблюдава предимно при жени, предразположени към диабет. Различните видове прогестини също оказват влияние.

Преди да вземете орални контрацептиви, консултирайте се с вашия гинеколог и го информирайте имате ли в рода си диабетици или страдащи от злокачествени заболявания на млечната жлеза и матката, склонни ли сте към напълняване. Той ще ви посъветва дали да пиете противозачатъчни и какви да изберете, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *