Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето я нацията, която се храни с таблетки!

Всяка минута във Великобритания се изписват по 1900 медикамента. Това е причината някои лекари да наричат гражданите на тази държава “лекарствена нация”. За ден това прави 2.7 милиона лекарства, сред които най-скъпи са тези за диабет.

Hapcheta-9Годишните цифри са още по-чудовищни: официалната статистика съобщава за повече от милиард изписани лекарства. Най-често на Острова се тъпчат с приспивателни, аналгетици, антидепресанти, лекарства за сърдечни заболявания и диабет. За десетилетие потреблението на медикаменти е нараснало почти две трети.

Цифрите според британските медици будят тревога. Ситуацията може да се обясни – общопрактикуващите лекари твърде леко предписват хапчета против болки и безсъние, което не се е случвало преди години. Това обяснява и увеличаването на броя на пациентите, страдащи от лекарствена зависимост.

Икономическата криза и безработицата умножават потребителите на антидепресанти. Количеството на рецептите за медикаменти като прозак или сероксат е порасло със 7.5% само за година. Най-често хората гълтат хапчета за намаляване на холестерина; аспирин, парацетамол, препарати против хипертония и при проблеми с щитовидната жлеза. Държавата финансира 90% от стойността на всяко медикаментозно лечение.

Най-сериозни са разноските за лечението на диабет – 768 милиона фунта за година. Разходите са увеличени с 2.2% от 2011 година. Само за 2012 година за изписаните лекарства държавата е платила 8.5 милиарда паунда.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *