Три вечерни грешки в храненето, от които пълнеем

Диетолозите определиха няколко вредни гастрономически навици, които са присъщи на много хора. Тези навици са истински врагове на стройната фигура: те много по-силно от други фактори “помагат” за трупането на излишни килограми.

block-masa-bufet* Обилна, тежка вечеря. Привържениците на петкратното хранене са убедени, че вечерята трябва да е лека. Ако предишните хранения са били балансирани и правилно организирани, тази вечеря ще ви засити. Внимание: вечерята не трябва да е по-обилна от обяда! Ако не можете да минете с леко меню – хапнете до насита, но изключете от менюто всички въглехидрати!

* Голямо общо блюдо на масата. Да се сложи в средата на масата тиган с нещо забъркано, плато с колбаси и сирене или кошничка с хлебчета – това е кардинална грешка! Наблюденията сочат, че подобно сервиране подтиква хората да вземат от лакомия повече, отколкото им е нужно да се нахранят.

* Десерт след вечеря. Ако не можете да минете без сладко, хапвайте го като втора закуска или след обяда. Вечер е по-трудно да се контролира изкушението, защото всеки се опитва да разпусне след напрегнатия ден.

Разбира се – диетолозите не откриват Америка. Това наистина са азбучни истини, но защо е толкова трудно да ги спазваш?!

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.