Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Аспиринът е най-използваното лекарство в света!

В тази епоха на лъскави нови лекарства и най-съвременни медицински лечения, е много успокояващо да намерите прост и изпитан лек.

aspirinВ 400 г. пр.н.е. гръцкият лекар Хипократ описва оздравителните качества на върбовата кора, която се препоръчва за облекчаване на болката и намаляване на температурата. Оказва се, че активната съставка на върбовата кора е химикал, наречен салицин и той е в основата на аспирина. Лечителите са използвали върбова кора за лечение на болка и възпаление в продължение на векове, а от 1700 година, химиците и лекарите са изолирали салицина от салициловата киселина за медицински цели. През 1897 г. германският химик Феликс Хофман започнал да търси нов лек, който да помогне срещу болките от ревматизъм на баща му. По това време  салициловата киселина има вече доминираща роля като лекарство за  облекчаване на болката, но има ужасни стомашно-чревни нежелани реакции. С бърникането в химичната структура на салициловата киселина, той  открива ацетилсалициловата киселина, която е нейна по-мека и нежна версия. Така фармацевтичната компания, в която той работи – Bayer, слага на новото съединение името аспирин и започва да търгува своите нови хапчета толкова агресивно, че в рамките само на няколко години те стават най-предписваните обезболяващи в света.  От 1915 г. аспиринът е толкова вездесъщ, че стана достъпен на всяко гише.

В много страни аспиринът е генерично лекарство, което фирмите произвеждат.  В страни като Германия, Канада, Мексико, както и 80 други, обаче, аспиринът все още е регистрирана търговска марка на Bayer Corporation. В тези страни, генеричните форми на аспирин се наричат ​​с неговото химично название – ацетилсалицилова киселина (АСК).

Поради своето дълголетие и корени в традиционната медицина, аспиринът  често се смята, че е напълно безопасен и безвреден, но за съжаление, дори и това лекарство-чудо може да има някои недостатъци. Лекарите предупреждават хора с проблеми със съсирването на кръвта да не приемат аспирин, тъй като това може да забави лечението им. Не бива да се приема продължително и в големи дози, тъй като може да предизвика смущение на стомашно-чревния тракт. Аспиринът въобще не трябва да се дава на деца!

 

 

Аспиринът помага и в бита

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *