ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Суперхраните, за които слушаме непрекъснато – ползи и приложение

Те не са нови. Някои от тях хората са ползвали още преди много векове

elda

Да речем, че отново са се завърнали на мода сред тези от нас, които се стремят към по-здравословен начин на живот. Без никаква претенция и за минимална изчерпателност ви запознаваме телеграфно с някои от най-разпространените суперхрани днес.

Елда

Високо съдържание на белтъци, флабоноиди, калий, калций, желязо, магнезий, фосфор. Тази суперхрана е силно препоръчителна за закуска в съчетание с мляко заради фибрите и богатото съдържание на желязо. Тя подхранва кожата, косата и ноктите, бори процесите на стареене на клетките, добра профилактика е за сърцето и чудесна за работата на стомаха, като може да се използва за лечение на лениви черва.

Освен това стабилизира нивото на кръвната захар. Консумира се подсладена или осолена – като супа, гарнитура, вместо ориз, като основна съставка на десерти и палачинки.

Семена от чия

Съдържат много калий, натрий, цинк, манган, фосфор, което ги прави приятели на активните хора. Дават суперенергия и помагат за по-висока издържливост при стрес и натоварвания.

Съдържат и антиоксиданти, омега-3 мастни киселини, фибри и др. Добри 3а детокс, отслабване, концентрация и засилване на паметта. Добавят се към всякакви ястия, шейкове или се хапват под формата на сурови кълнове.

Лененео семе

Богато е на киселината, която основно действа за предотвратяване на възпаленията. Съдържа много полезни протеини, не-наситени мастни киселини и няколко ценни минерала. Съдържанието на лигнани (растителен естроген с антиоксидантни свойства) в лененото семе е 80 пъти повече, отколкото във всеки друг продукт. Има защитен ефект среши рак на гъраата, на простатата и на qeбелото черво. Добавете го в супата, салатата, сместа за хляба, млечните продукти., пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *