Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога да потърсим лекарска помощ при сърцебиене?

Сърцебиенето не е причина за посещение при лекар, освен ако не страдате от сърдечносъдово заболява­не.

Но ако проблемът ви притеснява повече от вед­нъж седмично, проявява се все по-често или е придру­жен от чувство на замайва­не или световъртеж, кон­султацията със специалист е наложителна. При чести пристъпи на сърцебиене в комбинация с други симп­томи на тиреоидна хиперфункция (като загуба на тегло, умора или безсъние) също трябва да потърсите квалифицирана медицин­ска помощ. Ако започне да ви прилошава или почувст­вате стягане или болки в гърдите, придружени от га­дене и изпотяване, позвъ­нете в „Бърза помощ“ . Това са симптоми на ин­фаркт.

 

Защо се получава сърцебиенето?

Сърцето функционира плавно и ритмично благо­дарение на равномерни електрически импулси. Но когато системата се раз­строи, се появява сърце­биене – неритмични удари или пулсиращо усещане в гърдите. Това състояние може да бъде признак на тежко сърдечносъдово за­боляване, но в най-честия случай се дължи на умора, безпокойство или стрес. Проблемът може сериозно да ви притесни, но невинаги налага консултация с лекар или взимането на някакви по-специални мерки за лечение на сърцебиенето.

 

Проверете домашната аптечка

  • Проверете дали в листовката на лекарствата, които приема­те, не е упоменато, че могат да предизвикат сърцебиене. Веро­ятно ще откриете предупреждение за въздействието на медика­мента върху сърдечния ритъм или ще срещнете текст като „пре­паратът е противопоказан при сърдечносъдови заболявания и високо кръвно налягане“. Обърнете особено внимание на безрецептурните деконгестанти, съдържащи псевдоефедрин.
  • Някои бронходилататори, използвани при бронхиална аст­ма (като Тербуталин/Бриканил), повишават значително риска от аритмия. Същото важи и за антихистаминовите препарати като Лоратадин (Кларитин).
  • Избягвайте хранителни добавки, съдържащи ефедра (нари­чана още ма-хуанг). Тези препарати се използват за отслабване, но повишават значително риска от аритмия. Последиците от приема им могат да бъдат опасни. В България продажбата на хранителни добавки с ефедра не е разрешена.

 

Изпитано и доказано:

  • Мнозина твърдят, че консумацията на сладки храни предизвиква сър­цебиене.
  • В действителност всяка храна, която предизвиква колебание в нивото на кръвната захар, може да бъде отключващ фактор и за аритмия. Ако сте при­страстени към сладкишите, вероятно често получавате сърцебиене. Постарайте се да се храните здравослов­но и много скоро ще уста­новите разликата.

 

Справете се с безпокойството и вредното влияние на стреса

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *