ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечението на гъбична инфекция – най-малко 3 седмици!

За да доведе до пълно излекуване, не спирайте лечението поне за три седмици. Въоръжете се с огромно търпение и лекувайте упорито мястото на инфекцията.

Нелекуваната гъбична инфекция причинява напукване на кожата, което позволява на микроорганизмите да навлязат още по-надълбоко. В случай че кожата ви е зачервена, омекнала или отделя секрет, незабавно се консултирайте с лекар. Други предупредителни признаци са отокът, придружен от повишена температура и червените радиални ивици около инфектирания участък.

Ако имате гъбична инфакция на ходилата или ноктите, вероятно сте я прихванали от влажен под на обществен плаж, съблекалня или плувен басейн. За да ускорите лечението, ходете боси винаги, когато това е възможно, но не върху влажни подови настилки, за да не разпространите инфекцията. При сърбеж или парене между пръстите разтворете 1 с.л. сода бикарбонат в малко вода до образуването на гъста каша, втрийте я в засегнатото място, изплакнете и подсушете добре. Накрая поръсете с царевично брашно. Домашните лечебни средства са за подпомагане на основното лечение, което ви е предписал специалист по кожни болести.

Други домашни средства за локално третиране, които са с доказана ефективност, са: медицински спирт, ябълков оцет, чесън на прах, лак за коса, пчелен мед. Прилагайте едно от тези средства по 3-4 пъти на ден.

Гелът от алое вера в комбинация с масло от чаено дърво, в съотношение 1:3 омекотява кожата.

Киселото мляко с живи бактерии Lactobacillus acidophilus също може да възпрепятства развитието на гъбичките. Намажете инфектираните участъци, оставете да изсъхне и изплакнете.

Следвайте основните ни съвети за профилактика. Носете обувки от естествени материи, които осигуряват добра вентилация на краката. Избягвайте гумените обувки – те причиняват изпотяване на краката и задържат влагата. Нанесете от вътрешната страна на обувките си противогъбичен прах или спрей. За да унищожите спорите на гъбичката, веднага щом събуете обувките си, напръскайте мека кърпа с дезинфектант и избършете с нея вътрешната им част. Носете чорапи от естествени материи и ако много се потят краката ви – сменяйте ги по няколко пъти на ден.

 

 

Търпим ли до последно гъбичките?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *